The Modern Townhouse, Yarraville2019-01-31T20:29:53+00:00

The Modern Townhouse, Yarraville

This young couple wanted an entertaining area for their modern townhouse.  Their current courtyard featured a long lap pool, but the rest was a blank canvas.  Our clients desired a space to sit after a dip in the pool and a place to have a bbq and drinks with their friends.

Two zones were constructed for this makeover.  The pool area was already fenced, however it needed some seating and storage.  Bench seats were constructed with storage room for pool items and screens were built to cover the pool pump.  Floating bench seats and screens were built for the entertaining area.  Beautiful luscious Bamboo was planted and irrigation was installed to ensure the plants continued to thrive.  Creepers were planted to grow up the screens and provide added greenery to the walls.  Finally, an innovative vertical garden was designed and constructed.  The result is a delightful courtyard in Inner West Melbourne.

This project was designed by our director, Blair Edwards.

View More of our Portfolio